ҮР ТАРИАНЫ ХЭРЭГЛЭЭ, АЧ ТУС Үр тариа нь хүн төрөлхтөний хоол хүнсний чухал бүрэлдэхүүн хэсэг юм. Дэлхий дээр цагаан будаа, улаан буудай, эрдэнэшиш, арвай, хошуу будаа, шар будааг их тариалдаг. Улаан буудайг Европ, Энэтхэг, Төв Азийн орнууд их хэрэглэдэг бол цагаан будааг Хятад, Япон, Энэтхэг, Солонгос зэрэг Зүүн Өмнөд Азийн оронд ихээр тариалдаг. Харин
Ногоон болон цагаан хоол гэж юу вэ? Хүний шүд, ходоод гэдэсний зохион байгуулалтыг судлаад хүн гарал үүслээрээ ургамал болон сүүн тэжээлтэн байсныг нотолсон байдаг. Эртний хүмүүс ногоо, жимс, самраар хооллодог байжээ. Ургамлын гаралтай хүнс хэрэглэгсдийг “ногоо хоолтон” гэж нэрлэдэг. Монголчууд эртнээс нааш амьтны амь хөнөөсөн хүнсийг төдийлөн таашаадаггүй, эрүүл мэндийн ач тусыг нь бодолцон жилийн 9
Усанд 8-12 цаг дэвтээх явцдаа усыг 5-6 удаа солино. Усанд хийж нам гал дээр зөөлөртөл чанана. Шүүж гаргаад сэврээж хөргөөд шууд хоолонд хийх юм уу хүнсний хуванцар саванд хийж хөлдөөгчид (-18-350 C) хадгалж болно. Хөлдөөсөн шош буурцгийг төрөл бүрийн хоол, зуушинд хийж болно. Жич: Шош, буурцгуудын болц харилцан адилгүй тул тус тусад нь дэвтээж чанана.

Веган байхын учир

Веган гэж юу вэ? Веганизм гэдэг нь амьтны гаралтай бүтээгдэхүүнээс татгалзах, чухамдаа амьтнаас гарган авсан хоол хүнс болон бараа таваарыг хэрэглэхгүйгээр амьдрах ухаан юм. Веганизмыг баримтлагчийг ВЕГАН /vegan/ гэж нэрлэдэг. Веган хоол гэдэг нь найрлагадаа амьтны гаралтай орц болон хольц, хүнсний нэмэлт бүтээгдэхүүн ороогүй зөвхөн ургамлын гаралтай хүнсээр бэлтгэсэн хоолыг хэлнэ. Веган хоолыг хүнсний ногоо,
TOP